Linkovi

Da li Pakistanu prijeti raspad


Sin bivše pakistanske premijerke Benazir Bhutto ponovio je poziv Ujedinjenim narodima da istraže ubistvo njegove majke. Na svojoj prvoj press konferenciji, otkako je preuzeo mjesto predsjednika Pakistanske narodne partije, 19-godišnji Bilawal Bhutto Zardari je danas rekao da ne vjeruje da će istraga koju vodi pakistanska vlada biti transparentna.

Zardari je, obraćajući se novinarima na konfernciji koju je, inače, držao u Londonu, također upozorio da bi se Pakistan mogao raspasti kao zemlja, ukoliko 18. februara ne budu održani slobodni i pošteni parlamentarni izbori.

Takođe danas, pakistanski predsjednik Pervez Musharaf je rekao da je njegova vlada posvećana iznalaženju istine u vezi sa ubistvom gospođe Bhuto. On je britanskim istražiteljima obećao punu suradnju svih pakistanskih vladinih agencija. Tim britanskih anti-terorističkih eksperata iz Scotland Yarda je u petak stigao u Pakistan kako bi, na poziv pakistanske vlade, pomogao u otkrivanju detalja i motiva atentata na gospođu Bhutto.

XS
SM
MD
LG