Linkovi

Zaplijenjeno pet kilograma marihuanePripadnici policije Republike Srpske zaplijenili su juče u popodnevnim časovima oko pet kilograma marihuane u okolini Prnjavora, nakon kontrole saobraćaja na više putnih pravaca u toj regiji. Operativnim radom je utvrđeno da je zaplijenjena droga nabavljena u Sarajevu. Po svemu svemu sudeći, narkotik je bio namijenjen prodaji i rasturanju na banjalučkom tržištu. Osnovne podatke u ovom, još jednom velikom uspjehu u borbi protiv droge, saopštio je na današnjoj na konferenciji za novinare načelnik sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banja Luka Darko Ćulum:

”Pripadnici našeg centra lišili su slobode lice sa inicijalima D. S. G, rođeno 1982. godine u Njemačkoj, nastanjeno u Banjaluci, kod kojeg je prilikom pretresa putničkog zovila marke Ford Fokus, ispod sjedišta suvozača pronađeno i oduzeto pet pakovanja zelene biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne težine oko pet kilograma. Navedeno lice je od ranije poznato pripadnicima policije kao povratnik i izvršilac drugih krivičnih djela.“

Darko Ćulum je,takođe,potvrdio da su u ovoj godini pojačane aktivnosti na suzbijanju proizvodnje i preprodaje droge, naglasivši da je tokom 2007. zabilježeno više od 150 slučajeva šverca različitih narkotičkih sredstava.

Jedan od otkrivenih i dokumentiranih slučajeva krijumačarenja i rasturanja droge u Republici Srpskoj dobio je i svoj sudski epilog. Naime, na Okružnom sudu u Banjaluci juče su izrečene zatvorske kazne osmorici lica zbog udruživanja u zločinačku organizaciju koja se bavila preprodajom jakih droga na teritoriji RS i Brčko distrikta. Dvojica prvooptuženih su osuđena na po 11 godina zatvora, a ostalih pet osoba je dobilo između četiri i po i pet i po godina zaatvora. Ovo je do sada jedna od najvećih grupa narko dilera osuđenih na teritoriji Republike Srpske, sa prilično visokim kaznama za ova krivična djela, što najavljuje nastavak žestoke kampanje ovdašnje policije i pravosuđa protiv domaće narko mafije.


XS
SM
MD
LG