Linkovi

Neka 2008. bude konačno godina povratka za sve one koji se žele vratiti


U prisustvu brojnih vjernika ponoćnu misu povodom najvećeg hrišćanskog praznika u banjalučkoj katedrali Svetog Bonaventure vodio je biskup banjalučki Franjo Komarica. Čestitajući Božić svima onima koji su u svojim domovima u zavičaju, ali i vjernicima koji se još nisu vratili iz izbjeglištva, biskup Komarica je zaželio mir,sigurnost i veće međusobno poštovanje.

”Od srca želim čestit Božić, sveto Isusovo porođenje i Božjim mirom i blagoslovom ispunjenu novu godinu spasenja, 2008. Bila ona, za mnoge od vas koji se želite vratiti u svoj rodni kraj, konačno godina povratka u vaš žuđeni zavičaj. Vama, koji se u duhu istočne kršćanske tradicije držite staroga, julijanskoga kalendara, i ovu istu radosnu tajnu utjelovljenja Sina božijega slavite 13 dana kasnije, jednako srdačno kličem - mir Božiji, Hristos se rodi.“

Svečano je bilo i u mnogim drugim katoličkim crkvama širom Republike Srpske. U prijedorskoj crkvi Svetog Josipa božićnu misu vodio je župnik Marijan Stojanović, poželivši katoličkim vjernicima kojih u ovoj opštini ima oko hiljadu, mir i dobro zdravlje. U katedrali Rođenja blažene djevice Marije u Trebinju vjernicima se obratio don Ante Luburić, pozvavši ih da saberu i pokaju se za svoje grijehe, mane i propuste koje su učinili prema Bogu ili svojim bližnjima. Recimo i to da je televizija Republike Srpske prilagodila svoj program obilježavanju Božića, a noćas je direktno prenosila božićnu misu iz Rima.


XS
SM
MD
LG