Linkovi

Iran i dalje predstavlja opasnostPredsjednik Sjedinjenih država George W. Bush upozorio je danas da bi nuklearno oružje u rukama Irana predstavljalo opasnost za cijeli svijet, usprkos novoobjavljenoj procjeni američkih obavještajnih agencija prema kojoj je vlada u Teheranu obustavila aktivnosti na ostvarivanju tajnog programa za razvoj nuklearnog oružja prije četiri godine. Govoreći na konferenciji za novinare održanoj u Bijeloj kući, gospodin Bush takođe istakao da su i te obavještajne procjene signal upozorenja da bi Iran mogao takav program i obnoviti u budućnosti.

Američki predsjednik ocijenio da sadržaj izvještaja Nacionalnih obavještajnih agencija Sjedinjenim državama daje argumente da podstiču međunarodnu zajednicu da vrši pritisak na Iran da zauvijek odustane od nuklearnog programa, te naglasio da da Iran i dalje radi na obogaćivanju uranijuma.
Američke obavještajne agencije, inače, procjenjuju da bi Iran mogao biti u stanju proizvesti dovoljno obogaćenog uranijuma za nuklearno oružje između 2010. i 2015. godine.


XS
SM
MD
LG