Linkovi

Broadway u mrakuČuvena njujorška ulica Broadway, sinonim prvoklasnih pozorišnih događanja
u posljednjih nekoliko dana je neobično tiha , zamračena, bez blještavih reklama koje najavljuju predstave, bez brojnih prolaznika, turista, i pozorišnih poklonika.... Razlog - štrajk , odnosno neriješeni sukob između pozorišnih producenata i pozorišnih sindikata. Nesporazumi su izbili, ne toliko zbog novaca, koliko zbog utvrđivanja standarda o tome koliko je judi potrebno uposliti kako bi se u potpunosti postavila nova predstava.
Mnogi turisti, koji su u svoj plan obilaska New Yorka uvrstitili i odlazak na neku od brojnihi predstava na Broadway-u, su razočarani, a nestašicu gledalaca - pogotovo onih koji ogladne tokom dvo ili trosatne predstave - osjećaju i ulični prodavači tople, brze hrane, čija je prodaja znatno opala.
Pozorišni sindikat, čiji se predstavnici spore sa pozorišnim producentima, predstavlja radnike koji postavljaju scenografiju, električare, stolare i stručnjake za ozvučenje ističu, ne po prvi put, da je za postavku svake predstave važan svaki, pa i onaj, naizgled, najmanji kotač.
XS
SM
MD
LG