Linkovi

Benazir Bhutto - Oni koji su izveli teroristički napad nisu Muslimani


Bivša pakistanska premijerka Benazir Bhutto je izjavila da je pretpostavljala da je atentat na nju moguć, ali je dodala da ne krivi vladu Pakistana za dvije žestoke eksplozije, usmjerene protiv nje, u kojima je, prema posljednjim podacima ubijeno 133 ljudi. Gospodja Bhutto je održala danas pres konferenciju, naglasivši da oni koji su izveli teroristički napad nisu Muslimani, je pravi Muslimani ne bi nikada napali ženu, ili druge Muslimane.

Gospodja Bhutto je takodjer naredila da se izvrši istraga o tme zašto su ulična svjetla bila isključena dok je njen konvoj prolazio ulicama Karačija.

Gospodja Bhutto se vratilau zemlju, u dogovoru s vladom Perveza Musharrafa, nakon 8 godina samo-egzila. Planirala je kandidirati se na izborima za Parlament.

Vlasti kažu da je najmanje 290 osoba teže i lakše ranjeno u eksplozijama. Još uvijek niko nije službeno preuzeo odgovornost za napade, ali se vjeruje da se radi o djelu Al Qaide.

Pakistanski predsjednik, Pervez Musharraf je osudio napad, nazavši to zvjerom protiv demokracije. Pakistanski predsjednik je, takodjer, pozao na mir i obećao cijelovitu istragu.

XS
SM
MD
LG