Linkovi

Zvanični Beograd naglasio odlučnost suradnje sa Hagom


Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte je u Beogradu još jednom srbijanskim zvaničnicima naglasila važnost brzoga privodjenja pravdi najtraženijih ratnih zločinaca, Karadžića i Mladića.

Gospodja Del Ponte je ovo izjavila nakon današnjeg susreta s srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom, dok je gospodin Koštunica, sa svoje strane, naglasio, kako je rekao, jasnu odlučnost vlade u Beogradu da u potpunosti suradjuje sa Haškim Tribunalom.

Prije toga se jutros gospodja Del Ponte sastala i sa srbijanskim ministrom koji predvodi ministarstvo suradnje s Den Haagom, Rasimom Ljajićem, nakon čega je gospodin Ljajić izjavio da je Srbija još jednom potvrdila prihvatanje obaveze da najtraženije ratne zločince isporuči Tribunalu.

Tijekom dvodnevnog posjeta Srbiji predvidjeno je da se glavna haška tužiteljica sastane i sa predsjednikom Borisom Tadićem.

Nakon susreta u Beogradu, gospodja Del Ponte treba izvijestiti Evropsku Uniju o suradnji Beograda s Den Haagom. Njena procjena te suradnje je ključna za veze Srbije sa Unijom, kao i eventualno članstvo u Uniji.

XS
SM
MD
LG