Linkovi

Nastavlja se potraga za nestalim milionerom avanturistom


Steve Fossett, koji je jedini letio oko svijeta u vazdušnom balonu, i obletio zemlju sam u avionu i bez dopunjavanja gorivom, nestao je u ponedjeljak na području američke savezne države Nevada, nakon uzlijetanja u malom avionu sa ranča jednog njegovog prijatelja.

Potraga za Steve-om Fossett-om, čovjekom koji je 2002. godine prvi i do sada jedini letio oko svijeta u vazdušnom balonu, a 2005. godine obletio zemlju takodjer sam u avionu i bez dopunjavanja gorivom, nastavlja se i danas uz učešće velikog broja dobrovoljaca i pripadnika odgovarajućih službi.

63-godišnji Fossett nestao je u ponedjeljak na području američke savezne države Nevada, nakon uzlijetanja u malom avionu sa ranča jednog njegovog prijatelja.

Gospodin Fossett je poletio u namjeri da nadje pogodno tlo nekog isušenog jezera, na kojem bi kasnije pokušao oboriti rekord u brzoj vožnji. Prije polijetanja nije dostavio plan leta.

U avionu kojim je pilotirao ugradjen je radio-lokator za hitne slučajeve, ali nijedan od 13 aviona koji su uključeni u potragu za nestalim Fossett-om do sada nije primio nikakav signal.

XS
SM
MD
LG