Linkovi

Dvije godine nakon Katrine New Orleans se sporo oporavlja


Predsjednik Bush je rekao da vlada i dalje obraća pažnju na New Orleans i oblasti Meksičkog zaljeva koje se i dalje bore za obnovu ove regije nakon devastirajućeg udara uragana Katrina koji se desio prije tačno dvije godine.

Predsjednik Bush je tokom obraćanja u jednoj školi u New Orelansu rekao da su zvaničnici odlučni poboljšati sistem brana, čije je pucanje uzrokovalo najveći dio poplava u New Orleansu. Slijedeći prioriteti su bolje sprovodjenje zakona i unapredjenje obrazovanja što je ključno za promjene u ovoj regiji, dodao je George Bush.

Predsjednik Bush i prva dama, Laura Bush su nakon dvodnevne posjete New Orleansu otišli u susjednu državu Mississippi kako bi sagledali tamošnje napore na obnovi.

Bush je tom prilikom govoio ispred mosta u zaljevu St. Louis, koji je bio potpuno razoren u oluji prije dvije godine i obnovljen, kako je to on rekao, u rekordnom roku.

Administracija predsjednika Busha je žestoko kritikovana zbog sporog odgovora na uragan Katrinu i krizu koja je nastala. Mnoge kuće stoje oštećene i područje još nije obnovljeno.

XS
SM
MD
LG