Linkovi

Bush nije primio nikakve preporuke za smanjenje broj vojnika u Iraku


Glasnogovornik predsjednika Busha je izjavio da predsjednik od najvišeg vojnog zvaničnika nije primio nikakve preporuke za smanjenje broj vojnika u Iraku.

Do ovakvog komentara dolazi nakon što je Los Angeles Times danas objavio tekst u kojem se navodi da se očekuje da general Peter Pace predsjedniku privatno kaže da bi održavanje 100 hiljada vojnika u Iraku i u 2008-oj godini izložilo vojsku izuzetnom pritisku.

Glasnogovornik, govoreći u blizini predsjedničkog ranča u Crawfordu u Teksasu, je također dao komentar na izjavu utjecajnog republikanskog senatora Johna Warnera, inače ključnog člana senatskog odbora za oružana snage, koji je pozvao predsjednika Busha da povuče neke američke vojnike iz Iraka do decembra, kako bi se na iračke lidere izvršio pritisak da postignu politički napredak.

Predsjednički glasnogovornik je međutim rekao da se senatorov stav po pitanju Iraka nije znatno izmijenio, dodavši da će predsjednik saslušati savjete svojih vojnih savjetnika i sljedećeg mjeseca dati preporuke vezano za izmjene.

XS
SM
MD
LG