Linkovi

Za sutra planiran susret americkog i iranskog ambasadora u Iraku


Bivši britanski premijer Tony Blair je u Izraelu, u okviru prvog putovanja na Srednji istok u svojstvu specijalnog mirovnog izaslanika. Gospodin Blair se danas sastao sa izraelskim ministrom vanjskih poslova, Tzipi Livni, mada detalji razgovora nisu poznati. On će se u Izraelu sastati i sa tamošnjim ministrom odbrane, kao i američkim ambasadorom. Za sutra je planiran susret sa izraelskim premijerom Ehudom Olmertom, a nakon toga gospodin Blair odlazi u Ramallu gdje će razgovarati sa palestinskim predsjednikom Mahmoudom Abbasom.

Gospodin Blair je, inače, u Tel Aviv stigao iz Jordana, gdje je razgovarao sa ministrom vanjskih poslova Abdelom Ilahom Khatibom.

Ovi susreti se održavaju se nakon prošlotjednih razgovora predstavnika zemalja koje čine takozvani srednjeistočni kvartet. Gospodin Blair će, kako je rekao - saslušati svoje sugovornike i analizirati njihove sugestije prije nego učini bilo kakve preporuke u pogledu budućih aktivnosti.

New Quartet Mideast Envoy and Former British Prime Minister Tony Blair (r) shakes hands with Israel's Foreign Minister Tzipi Livni prior to their meeting in Jerusalem, 23 Jul 2007

XS
SM
MD
LG