Linkovi

Članovi ruske Dume u američkom Kongresu


Odbor za vanjske odnose Zastupničkog doma američkog Kongresa je danas održao sastanak sa nekoliko članova ruske Dume, kako bi zajedno razgovarali o demokracijii ljudskim pravima. Pozdravljajući goste, predsjedavajuća Zastupničkog doma, Nancy Pelosi je naglasila važnost komunikacija i konsultacija izmedju dvije zemlje.

Tijekom ovog sastanka su predsjedavajući ovog Kongresnog odbora, Tom Lantos, i nekoliko drugih kongresmena, postavili pitanje o stanju ljudskih prava u Rusiji, kao i o rekstrikcijama koje se postavljaju na slobodu štampe.

Predsjedavajući odbora za medunarodne odnose Ruske Dume, Konstantin Kosačev je kazao kako je Rusija ponekad osjetljiva na ocjene koje stižu iz inozemstva, dodajući da je njegova zemlja ponekad zbunjena i razočarana nekim američkim stavovima.

Kongresmen Lantoš je medjutim rekao da dvije zemlje imaju dosta zajedničkih ciljeva, i priznao da da su problemi izbili nakon odlaska ruskog predsjednika Broisa Yeltsina.

Kosachev je rekao da Rusija podržava današnje razgovore i da su oni od velikog značaja za Američko-Ruske odnose. On je rekao da većina prosječnog svijeta u Rusiji više voli da živi u današnjoj Rusiji koju vodi predsjednik Vladimir Putin nego u Rusiji iz vremena Borisa Yeltsina.

XS
SM
MD
LG