Linkovi

Oštar anti-izraelski govor predsjednika Irana


Vrhovni vjerski lider u Iranu, Ayatollah Ali Khamenei je izjavio da njegova zemlje neće moliti svjetske sile da joj se dozvoli da razvija nuklearno oružje. U govoru na nacionalnoj televiziji je rekao da moliti svjetske sile -koje izazivaju i maltretiraju Iran - da dobije dozvolu za nastavak nuklearnog razvoja - nije način na koji svoje poslove obavlja jedna slobodna i neovisna zemlja kakva je Iran.

U medjuvremenu je iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad izjavio da su Palestinci i Libanci praktički pritisnuli dugme koje odbrojava koliko je još ostalo do kraja Izraelu.

Mediji u Iranu, takodjer navode riječi gospodina Ahmadinejada da će Izrael biti uništen u skoroj budućnosti. On je rekao da je lanjski rat izmedju Hezbollah gerile u Libanu i Izraela pokazao da je blizu kraj Izraela.

Iranski predsjednik Ahmadinejad je govorio u nedjelju na svečanosti 18-te godišnjice smrti Ayatollah Ruhollah Khomeinia, poznatog kao oca iranske Islamske revolucije 1979. godine. Ahmadinejad je rekao da Izrael treba biti ibrisan sa mape i često poziva na uništenje jevrejske države. On je, takodjer, Holocaust nazvao mitom.

XS
SM
MD
LG