Linkovi

Tony Blair podržao Gordona Browna za  novog premijera Britanije


Britanski premijer, Tony Blair je zvanično podržao ministra finansija Gordona Browna da bude njegov nasljednik, dok je gospodin Brown formalno započeo svoju kampanju u kandidaturi za mjesto premijera. Gospodin Blair je danas rekao da mu je veliko zadovoljastvo da podrži gospodina Browna kao sljedećeg premijera Britanije i lidera Laburističke stranke. On je rekao da je Gordon Brown dobro upravljao ekonomskim pitanjaima i da je netko ko ima odlučnost, sposobnost prosudjivanje i iskustvo za uspješanog premijera.

Gospodin Blair se reporterima obratio nakon razgovora sa iračkim predsjednikom, Jalalom Talabanijem koji posjećuje Britaniju, i koji je izrazio optimizam da će narednih nekoliko mjeseci dokazati ispravnost britanske politike u Iraku.

U medjuvremenu je Gordon Brown u okviru vlastite kampanje za premijera rekao da je u prošlosti bilo pogrešnih poteza u Iraku, ali je naglasio da Britanija mora ispuniti svoje obaveze prema iračkom narodu.

Zvaničnici Sjedinjenih Država su u Washingon najavili će gospodin Blair iduće sedmice posjetiti predsjednika Busha u Bijeloj kući.

XS
SM
MD
LG