Linkovi

Zapocela zagrijavanja za predsjednicku kampanju u Americi


Posljednje ankete javnom mnijenja pokazuju da su dva najpopularnija predsjednička kandidata republikanac Rudi Guilliani, i kao predstavnik demokrata senator Hillary Clinton. Ovi rezultati su objavljeni jučer prije prve debate republikanskih kandidata koja je održana sinoć.Na drugom mjestu iz reda republikanaca je senator John McCain, a zatim bivši guverner savezne države Massachusetts, Mitt Romney.

Prve republikansku debatu, kao i demokratsku obilježila su pitanja rata u Iraku. Gospodin Guilliani je pozvao na upornost kada je u pitanju rat u Iraku, dok je senator McCain predvidio haos i genocid u slučaju povlačenja iz Iraka prije očigledne pobjede i sredjivanja stanja.

U medjuvremenu je jedan od demokratskih predsjednickih kandidata, senator Barack Obama, zatrazio da mu se vec sada obezbijedi pratnja Tajne Sluzbe, rekavci da je dobio prijetnje na rasnoj osnovi. Tako je senator Obama,prije nego se i zna ko je demokratski predsjednicki kandidat, dobio specijalan status, 18 mjeseci prije izbora za novog americkog predsjednika.

XS
SM
MD
LG