Linkovi

Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf u posjeti Sarajevu


Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf održao je po dolasku u službeni posjet BiH razgovore s članovima Predsjedništva BiH, a održani su i službeni razgovori državnih izaslanstava dviju zemalja nakon čega je potpisano više međudržavnih sporazuma.

U izjavi novinarima nakon svečanog potpisivanja ovih sporazuma, predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović zahvalio se g Musharafu za sve što je Pakistan učinio za BiH i kazao je kako posjeta predsjednika Musharrafa BiH znači korak naprijed i u do saa dobrim odnosima između dviju zemalja.

Predsjednik Musharraf je istaknuo da narod Pakistana osjeća posebnu emocionalnu vezu s narodom BiH, ali je potrebno tu emocionalnu vezu pretvoriti u uzajamno korisne ekonomske odnose i razne oblike saradnje.

Upitan da li se zbog specifičnog položaja i uloge Pakistana danas razgovaralo o problemu terorizma i saradnji u toj oblasti, predsjednik Musharraf je kazao da su razgovori prije svega bili posvećeni ekonomskim odnosima, ali da je terorizam značajna tema koja je spominjana te da će dvije zemlje nastaviti dalje da zajednički rade u borbi protiv terorizma.

XS
SM
MD
LG