Linkovi

U Iraku ubijeno 9 američkih vojnika


Iračka policija je saopćila da je samoubica u kamionu sa eksplozivom danas ubio najmanje 15 ljudi u okolini Ramadi-a, dok je 25 drugih ranjeno.

Ranije, u samoubilačkom napadu automobilom bombom sjeverno od glavnog iračkog grada je ubijeno devet američkih vojnika i ranjeno 20 u jednom od najgorih napada na američke kopnene snage nakon invazije 2003.

Grupa Islamska država Iraka, kojoj pripada i al-Qaida u Iraku, je putem internet saopćenja preuzela odgovornost za jučerašnju eksploziju u blizini Baqube, glavnog grada pokrajine Diyala gdje se američke i iračke snage bore protiv sunitskih pobunjenika i terorista al-Qaide u Iraku.

U odvojenom razvoju događaja, naoružani napadači obučeni kao irački vojnici su danas upali u jedno selo blizu Baqube, pri čemu je ubijeno 6 osoba, i spaljeno nekoliko kuća.

U Bagdadu, u eksploziji dvije bombe u blizini iranske ambasade su ranjene 4 osobe. Američka vojska je također saopćila da su koalicione snage uhapsile 10 osumnjičenih terorista i otkrile skladište oružja u operacijama u Bagdadu i Faluji.

XS
SM
MD
LG