Linkovi

Sukob srbijanske policije sa osumnjičenim teroristima u blizini Novog Pazara


MUP Srbije potvrdio je da je u jutrošnjem sukobu sa policijom u blizini Novog Pazara poginuo Ismail Prentić. U saopštenju se iznose detalji jutrošnje akcije u kojoj je u sukobu grupe vehabija i policije poginula jedna osoba a dvije su ranjene. Policija je oko 4.50 sata ujutro blokirala tri kuće, "poslije operativne obrade da se u selu Donja Trnava, na nepristupačnom visu Mave, na sedmom kilometaru od Novog Pazara, nalazi vođa grupe Ismail Prentić (28)". Kuće su, kako se navodi, vlasništvo Adema Bećirovića.

"Kada je policija prišla kući, na njih je pušteno desetak pasa, a prilikom ulaska u kuću bačene su bombe i otvorena vatra na policiju. Tom prilikom jedan policajac je ranjen, a vlasnik kuće zadobio povrede od gelera bombe", navodi se u saopštenju. Policija se, zatim, povukla na bezbjednije položaje, a članovi grupe su, u pokušaju da pobjegnu, pucali na policiju, nastavljajući da bacaju bombe.

Odgovarajući na napad, policija je otvorila vatru na njih i tom prilikom ubijen je Ismail Prentić, a ranjen Senad Ramović (34). Priveden je Safet Bećirović (59). Senad Ramović, koji je ranjen u jutrošnjem okršaju sa policijom, prebačen je danas popodne iz novopazarske bolnice u Beograd. Transport Ramovića koji ima više prostrjelnih rana na rukama i nogama i koji je operisan u Novom Pazaru, obavljen je uz jako policijsku pratnju.

XS
SM
MD
LG