Linkovi

Američki ambasador u Srebrenici


Američki ambassador u BiH, Douglas L. McElhaney, boravio je danas u Srebrenici gdje se sreo sa općinskim rukovodstvom i predstavnicima nevladinog sektora.

Mcelhaney, je ohrabren odlučnošću rukovodstva općine, da zajedničkim radom i uz pomoć drugih, stvore uvjete za poboljšanje stanja i života u ovom dijelu BiH. Nakon susreta sa opčinskim rukovodstvom, ambassador je izjavio da je moguće da se uz pomoć RS i BiH, te međunarodne zajednice, riješi niz pitanja u ovoj sredini. “ Pružit ćemo podršku, da se stanje poboljša”, rekao je g Mcelhaney.

Načelnik srebreničke općine, Abdurahman Malkić, naveo je da se razgovaralo o brojnim pitanjima, te da je dogovorena posjeta predstavnika USAID-a, sa poslovnim ljudima iz SAD, koji će sagledati stanje i iznijeti prijedloge podrške Srebrenici.

Predsjednik SO Srebrenica Radomir Pavlović, istakao je nakon današnjeg susreta, da je Srebrenici potreban petogodišnji plan oporavka, u okviru kojeg bi u obnovu stambene infrastrukture i otvarnaje novih radnih mjesta, bilo uloženo blizu 150 miliona maraka.

XS
SM
MD
LG