Linkovi

Hag - Sud odbio žalbu i Miroslavu Brali potvrdio kaznu od 20 godina zatvora


Žalbeno je vijeće danas potvrdilo kaznu od 20 godina zatvora koju je Raspravno vijeće izreklo Miroslavu Brali, bivšem pripadniku antiterorističkog voda 4. bojne Vojne policije HVO-a, poznatog i kao “Džokeri”.

Pripadnici te jedinice su napali nekoliko sela, medju kojima i selo Ahmići u centralnoj Bosni 1993. godine. ”Džokeri“ su zatvorili i ubijali mještane sela, tjerali ih da kopaju rovove i koristili kao ljudski štit kako bi vojnike Hrvate zaštitili od snajperske vatre. Bralo je, takodjer, optužen da je jednu muslimansku držao zatvorenom dva mjeseca i pri tome je često silovao.

Dana 19. srpnja 2005., Bralo se očitovao krivim po svih osam točaka izmijenjene optužnice za zločine počinjene u području Lašvanske doline u središnjoj Bosni i Hercegovini. Tijekom rasprave, Raspravno je vijeće prihvatilo njegovo potvrdno izjašnjavanje o krivnji i 7. prosinca 2005. osudilo ga na 20 godina zatvora.

Žalbeno je vijeće u svojoj odluci odbacilo sve žalbene osnove koje je Miroslav Bralo podnio 30. ožujka 2006. Jednoglasnom odlukom, Žalbeno je vijeće ”…došlo do zaključka da smanjenje kazne ne bi bilo opravdano“.

XS
SM
MD
LG