Linkovi

John Edwards nasatavlja utrku za Bijelu kuću


Demokrata John Edwards kaže da se njegova predsjednička kampanja nastavlja uprkos činjenici da mu je supruga ponovo oboljela od raka dojke.

Bivši senator i podpredsjednički kandidat demokrata na izborima 2004. godine, danas je saopćio da se rak od kojeg je njegova supruga bolovala vratio i da je neizlječiv. On je, medjutim dodao da su on i njegova supruga Elizabeth optimistični jer za bolest postoji odgovarajući tretman.

Kod Elizabeth Edwards rak dojke je otkriven tokom finalne izborne kampanje 2004. godine u kojoj je njen muž kao podpredsjednički kandidat učestvovao sa predsjedničkim kandidatom Johnom Kerrijem. Nakon medicinskog tretmana bila je izlječena, ali se rak sada vratio i zahvatio kost rebra.

Edwards se u predizbornoj utrci nalazi na jakom trećem mjestu medju demokratskim kandidatima za Bijelu kuću 2008. godine. Prema istraživanjima raspoloženja birača demokrata on je odmah iza Hillary Rodham Clinton i Baracka Obame.

Elizabeth Edwards je bivši advokat, i igrala je važnu ulogu u političkoj kampanji svog muža.

Njih dvoje su u braku blizu 30 godina i imaju četvero djece. Njihov najstariji sin umro je u automobilskoj nesreći 1996. godine.

XS
SM
MD
LG