Linkovi

Sonijeva playstation 3 stiže u Evropu


Nakon nekoliko razočaravajućih odgađanja, dugoočekivana Sonijeva playstation 3 se treba ove sedmice naći u prodavnicama u Britaniji i ostatku Evrope. Uz narudžbe date unaprijed, prodavači predviđaju da će PS-3 biti veliki hit među ljubiteljima elektronskih igara. Prilog novinara Glasa Amerike Mila Arcege.

Prodavači su spremni za prodaju i profit. U Britaniji, neke prodavnice su objavile da će, kako bi udovoljile potražnji, svoja vrata otvoriti večeras u ponoć. Mike Barnes, menadžer jedne prodavnice igara u Londonu, kaže da broj narudžbi unaprijed pokazuje koliko je uzbuđenje vezano za Playstation 3.

”Mislim da će to biti ogroman uspjeh. Interes do sada je fenomenalan. Očekujemo da ćemo biti u mogućnosti ispuniti narudžbe koje smo unaprijed primili, i koje su ogromne.“

Proizvođač Sony navodi da je interes za novu konsolu za igre ogroman zbog sposobnosti nove mašine.

Glasnogovornik kompanije Jonathan Fargher kaže da pored poboljšanih grafičkih sposobnosti, PS3 također ima i DVD player visoke rezolucije, i sposobnost priključenja na internet zbog instaliranja najnovijih karakteristika i online igara.

”Umjesto da gurate silne uredjaje ispod svog televizora, sada imate jedan koji to sve radi, i to vrlo jednostavno, i vrlo dobro.“

Prethodna odgađanja u proizvodnji su razočarala i ljubitelje igara i Sony. PS3 se prvi put pojavio u Japanu i Sjedinjenim Državama u novembru i gotovo svaki je prodat prije Božića. Gospodin Fargher kaže da je evropsko objavljivanje proizvoda moralo nekoliko puta biti odgađano zbog problema u masovnoj proizvodnji vezano za novu generaciju disk playera Blu Ray.

Sonijev PS3 će, kada se nađe u prodaji 23 marta, koštati gotovo 800 dolara, što je znatno veća cijena od suparničkih konsola za igre Microsofta i Nintendo-a.

XS
SM
MD
LG