Linkovi

Bush završio turneju po Južnoj Americi


Predsjednik Bush je izjavio da će dobar imigracioni zakon u Americi, pomoći boljitku u ekonomiji i Sjedinjenih Država i Meksika.

Na zajedničkoj pres konferenciji s meksičkim predsjednikom Filipeom Calderonom, gospodin Bush je rekao da kada Amerika bude imala dobru imigracionu politku, ljudi ne bi bili prisiljeni kradom prelaziti preko granice, što je situacija u kojoj su moguća kršenja ljudskih prava.

Meksički predsjednik Calderon je takodjer izrazio nadu da će bolji imigracioni zakoni dovesti do novih prilika za ekonomski razvoj, dodajući kako zajednička granica treba biti nešto što pozitivno zbližava dvije zemlje, a ne obratno.

Američki predsjednik ovom pres konferencijom završava svoju latino-američku turneju tijekom koje je posjetio Brazil, Urugvaj, Kolumbiju, Gvatemalu i sada Meksiko. Trgovina i pitanje ilegalne imigracije su bili u fokusu svih njegovih susreta tijekom turneje.

Kao i u drugim zemljama koje je posjetio, i u Meksiku je bilo jakih prosvjeda protiv politike američkog predsjednika. Prosvjednici su morali na kraju biti rastjerani suzavcem.

XS
SM
MD
LG