Linkovi

Objavljene nominacije za najbolja ostvarenja u country muzici


George Straigt je dobio osam nominacija. Dok je Rascal Flatts nominovan u šest kategorija uključujući i nominaciju za: Vokalno najbolju grupa, najbolje zabavljače,njabolji album i najbolji single.

U Nashville je sinoć nestrpljenje ljubitelja country muzike dostiglo vrhunac kada su na pres konferencije u Ford Theatru objavljene nominacije za najveća dostignuća u muzičkom pravcu prošle godine.

George Straigt je čini se bio najsretniji jer je dobio najviše nominacija, čak osam, uključujući nominacije za njaboljeg zabavljača i najboljeg pjevača.

Rascal Flatts je nominovan u šest kategorija uključujući i nominaciju za: Vokalno najbolju grupa, najbolje zabavljače,njabolji album i najbolji single.

Carrie Underwood je nominovana u pet kategorija uključujući najbolji ženski vokal, njen album pod imenom Some Hearts je nominovan za najbolji country album godine, dok je pjesma Before He Cheats nominovana i za nabolji sigl, kao i za najbolji muzički spot.

Ovogodišnje dobitnice nagrade Grammy, Dixie Chicks, od nedavno poznatije po kontraverznim komentarima glede predsjednika Busha i američke spoljne politike, nisu nominovane niti u jednoj kategoriji.

Ova 42 dodjela nagrada Akademije za Country muziku će se održati 15. maja u blještavom Las Vegasu.

XS
SM
MD
LG