Linkovi

SDA, i Stranka za BiH neće prisustvovati sutrašnjem sastanku o reformi policije


Govoreći o jučerašnjem prijedlogu prvog zamjenika Visokog Predstavnika u BiH, Rafija Gregorijana, Sulejman Tihić je istakao da taj plan predstavlja odustajanje od principa Evropske unije, pogotovo zbog činjenice to znači ostanak policijskih regija u okviru entitetskih linija. Ovakav prijedlog, g. Tihić je označio kao podlijeganje međunarodne zajednice pritisku Milorada Dodika!

Haris Silajdžić je, mišljenja kako treba prihvatiti Izvještaj i ponuđeni Akcioni plan Direkcije za reformu policije, a na temelju političkog dogovora postignutog u 2005. godini, istakaviši da Stranka za BiH, neće pristustvovati nastavku razgovora.

Nezadovoljstvo razvojem situacije, izrazila je i Socijaldemokratska partija BiH. Komentirajući posljednje prijedloge, član Predsjedništva SDP BiH, Damir Hadžić kaže da se radi o šminki, a ne o ozbiljnoj reformi i da prijedlog daje legitimitet opstanku policije RS-a. G Hadžić je , također istakao da je upitno i učešće SDP-a u nastavku razgovora, pogotovo ako od njih odustanu i lideri nekih drugih stranaka.

XS
SM
MD
LG