Linkovi

Auto-mafija u BiH


Koordiniranom akcijom pripadnika Specijalnog tužilaštva Republike Srpske i kantonalnog tužilaštva u Sarajevu te kantonalnog MUP-a u Sarajevu i policije iz Istočnog Sarajeva 4. i 5.februara uhapšeno je osam osoba osumnjičenih za organizovani kriminal, odnosno, više desetina krađa motornih vozila i iznuđivanje novca na teritoriji grada Sarajevo.

Koordiniranom akcijom pripadnika Specijalnog tužilaštva Republike Srpske i kantonalnog tužilaštva u Sarajevu te kantonalnog MUP-a u Sarajevu i policije iz Istočnog Sarajeva 4. i 5.februara uhapšeno je osam osoba osumnjičenih za organizovani kriminal, odnosno, više desetina krađa motornih vozila i iznuđivanje novca na teritoriji grada Sarajevo. Saopštio je ovo danas u Banjaluci glavni specijalni tužilac Republike Srpske, Miodrag Bajić.

«Ova dobro organizovana kriminalna grupa učinila je više krivičnih djela na području kantona Sarajevo i Istočno Sarajevo. Radi se o preko trideset radnji izvršenja krivičnih djela krađe motornih vozila. U okviru ove akcije uhapšeni su: Goran Pržulj, Savo Lazarević, Milosav Samardžić, Bojan Jeftović, Aleksandar Pajdaković, Goran Regoje, Eldan Tvrtković i Miljan Radoja. U bjekstvu se nalaze: Miroslav Lazarević i Boško Škrkar.»

Kod uhapšenih osoba, koje se nalaze u pritvoru u Banjaluci, pronađena je i veća količina naoružanja i municije što navodi na zaključak da se ova organizovana grupa bavila i drugim oblicima kriminalnih djela, potvrdio je šef odjeljenja za istrage i bezbjednost Specijalnog tužilaštva,Darko Ilić.

«Radi se o veoma ozbiljnom biznisu što se moglo vidjeti u nekim proteklim akcijama policija naročito kad se uzme u obzir činjenica da se, recimo, na području kantona Sarajevo ili grada Sarajevo, kako hoćete, godišnje ukrade oko hiljadu vozila čak i više nekih godina. Sva ta vozila, ili veliki dio njih se dalje uz određenu falsifikovanu dokumentaciju i dalje prodaje na naše tržište ili vani.»

Predstavnici Specijalnog tužilaštva Republike Srpske su danas saopštili da će istraga koja slijedi utvrditi sve detalje u vezi sa aktivnostima ove organizovane grupe najavljujući i mogućnost hapšenja još nekih osoba.

XS
SM
MD
LG