Linkovi

Apple iPhone mijenja svijet telekomunikacija


Američki proizvodjač kompjutera Appel je predstavio svoj novi mobilni telefon baziran na popularnom i Applovom najbolje prodavanom iPod music playeru, koji će revolucionarno izmjeniti svijet telekomunikacija.

Novi telefon kojeg je jučer u San Francisku predstavio direktor kompanije Apple, Steve Jobs, je revolucionarni proizvod koji će iz temelja izmjeniti poimanje telefona u svijetu i oblast telekomunikacije u cijelini. iPhone je debel centimetar i po, sa kamerom i ekranom od 9 centimetara. iPhone, omogućava pristup internetu, koristeći Macintosh operativni sistem, zatim skladištenje filmova, muzike, fotografija i kontakt informacija.

Direktor Apple Incorporation, Steve Jobs kaže da je to dugo čekani iskorak ove kompanije u područje mobilnih telefona. iPhone, čija cijena u Sjedinjenim Državama startuje od 499 dolara na više, kontroliše se dodirom.

Steve Jobs, direktor Apple Inc.
Koristićemo prst, treba samo prstom dirnuti ekran. Razvili smo novu tehnologiju koju smo nazvali «multi dodir», koja je fenomenalna, koja radi kao magija.

Prema Jobsovim riječima, za razliku od dosadašnjih pametnih telefona, koje je bilo teško koristiti, ili bolje reći nije bilo jednostavno koristiti, iPhone se lako i jednostavno koristi.

Na godišnjoj Macworld konferenciji i izložbi u San Francisku, Jobes je predstavio i TV set-top box, proizvod koji ljudima omogućava da šalju video sa svojih kompjutera.

Gospodin Jobs je, uz to, saopćio da je broj pjesama prodat na Applovom iTunes Music Store premašio dvije milijarde.

Za one koje uz novosti elektronike zanimaju finansije, valja reći da je vrijednost Applovih dionica skočila za 6 posto, dok su dionice drugih proizvodjača pametnih telefona dodatno pale.

XS
SM
MD
LG