Linkovi

Doris Pack odgovorila na otvoreno pismo Milorada Dodika


Konačno je danas uslijedio odgovor šefice delegacije Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu, Doris Pack na otvoreno pismo premijera RS, Milorada Dodika- zaprepaštenje i čudjenje, ključni su elementi njenog odgovora, u kojem naglašava da je u politici prema BiH i RS ne vodi navodno anti-srpstvo, već želja da što više pomogne zemlji u procesu integracije sa EU.

Posljednjih dana decembra je premijer RS, Milorad Dodik uputio otvoreno pismo šefu deegacije za Jugoistočnu Evropu Evropskog parlamenta, Doris Pack, u kojem je, pored ostalog, kritikuje za navodnu jednostranost, zlonamjernost i paušalnost, kojoj je, prema g. Dodiku, jedini cilj diskreditacija RS, njenih institucija, najviših političkih predstavnika i Srba u cjelini.

Gospodja Pack je, kako tvrdi, tek juče imala priliku da se upozna sa punim sadržajem tog pisma.

Šef Delegacije EP za Jugoistočnu Evropu, Doris Pack: "To je ružan napad na jednu ženu, mislim da ne može da podnese da ga politički angažovana žena kritkuje. Ali, na drugoj strani, mislim da on oristi mene kao metu jer se ne usudjuje da napadne EU. U svakom slučaju, mi nismo tu da se ismijavamo jedni drugima, već da radimo u korist gradjana BiH. Kritikujući njega, ja nisam anti-Srbin, kritikujem političara bez obzira kojoj naciji pripada".

U dijelu pisma premijer RS pominje kako ga g. Pack optužuje, pored ostalog, za netransparentno trošenje evropskog novca, naglašavajući da nikada od nje nije niti će tražiti bilo kakvu pomoć.

Šef Delegacije EP za Jugoistočnu Evropu, Doris Pack: Rekla sam i njemu, kada smo se posljednji put sreli u Banja Luci da, kada smo mu pomogli da u prvom manadatu dobije novac iz evropskih fondova, da je tada obećao da će tim novcem podržati povratak izbjeglica u Banja Luku i Posavinu, izbeglica koji su to postali zato što su Bošnjaci ili Hrvati. To je obećao i nije ispunio i to sam mu pomenula. Ako se zbog toga osjeća prozvanim, to je sasvim valjan razlog...ne treba sve ovo uzimati ozbiljnije nego što jeste- mislim da ću nastaviti svoj posao, radiću sa državnim bh nivoom i radiću sa svima, bez obzira kojoj naciji pripadaju. Mislim da ću nastaviti posao kakav sam radila posljednjih 17 godina u Jugoistočnoj Evropi, posao koji očito nije bio parcijalan".

XS
SM
MD
LG