Linkovi

Oštećenja prilikom rođenja mogu uzrokovati hemoralgiju u mozgu


Oštećenja prilikom rođenja mogu uzrokovati hemoralgiju u mozgu, kao što se to desilo američkom senatoru Timu Johnsonu. U ovom slučaju, na političkom planu , ova bolest koja je pogodila senatora Johnsona, može dovesti i do izmjena u samom Senatu. Izvještava Melinda Smith.

Američki senator je imao hitnu operaciju nakon što je ustanovljeno da postoji deformirmitet mozga.Radi se se oštećenju koje postoji od rođenja, pri čemu su arterije i vene povezane.

Doktor Vahid Behravan je savjetnik Glasa Amerike za medicinska pitanja.

DR. VAHID BEHRAVAN:
Problem sa arteriovenoznim deformitetom je urođen, i simptomi se obično i ne pokazuju.


Uzroci ove bolesti su nepoznati, i ona je rijetka. Ne radi se o genetičkoj bolesti koju možete prenijeti na svoju djecu. Određena urođena oštećenja mogu biti smrtonosna , i obično vode moždanom udaru.

DR. VAHID BEHRAVAN: Jedini način da se prepozna ova bolest je skeniranje mozga.

Simtomi se većinom odražavaju u glavoboljama i migrenama, koje uključuju povraćanje, smetnje u vidu i napadima.Pacijentima se obično preporučuje operacija,a oporavak traje nekoliko mjeseci.

DR. VAHID BEHRAVAN: Oporavak zavisi od jačine krvarenja , te od toga u kojem dijelu mozga se krvarenje dešava.

Savjet Američkog medicinskog udruženja je da odmah potražite hitnu liječničku pomoć ako imate snažne glavobolje, povraćanje, napade slične epileptičnim, slabost i ukočenost određenih dijelova tijela.

XS
SM
MD
LG