Linkovi

Bush se u Bijeloj kući susreo sa liderima Demokrata


Predsjednik Bush je rekao da će mu biti drago suradjivati sa novim demokratskim vodjstvom u Kongresu na, kako je rekao, novom putu napretka u Iraku. On je ovaj komentar dao tokom današnjeg susreta sa demokratskim liderstvom u Bijeloj Kući, gdje su se vodili razgovori o širokom spektru prijedloga strategija za okončanje konflikta u Iraku.

Demokrata Nancy Pelosy, koja će idućeg mjeseca postati predsjedavajuća Kongresa, je istakla potrebu za diplomatskim rješenjima u regionu. Ona je dodala da se sa izmjenam u Iraku mora početi u narednim danima i sedmicama, a ne čekati da prodju mjeseci.
Predsjednik Bush je jučer rekao da je situacija u Iraku loša i da su potrebne promjene.
U obraćanju nakon sastanka sa britanskim premijerom Tony-jem Blairom, on je reako da će odluke o promjenama donijeti nakon što razmotri prijedloge Ministarstva odbrane, State Departmenta, Vijeća sigurnosti, kao i Studijske grupe za Irak. Ova dvostranačka radna grupa je svoj izvještaj objavila u srijedu. Predsjednik je rekao da će ovaj izvještaj, i njegove prijedloge ozbiljno razmotriti, ali nije rekao da li će bilo koji od prijedloga prihvatiti.

XS
SM
MD
LG