Linkovi

Sve više tužbi nakon Filma o Boratu


Film o Boratu, je priča lažnom reporteru iz Kazahstana,. Film je u američkim kinima u posljednje dvije sedmice ostvario zaradu od 75 miliona dolara.

Međutim, kako se čini, nisu baš svi oduševljeni Boratovim izvještavanjem. U Los Anglesu je jučer još jedna osoba koja se pojavljuje u njegovom filmu podigla optužnicu.

”Borat je ženomrzac i antisemit iz Kazahstana, izum britanskog komičara Sashe Baron Cohena. U ovom filmu, fiktivni reporter posjećuje Sjedinjene Države i, kako izgleda, ruglu izvrgava svakoga.“

”Zauvijek sam uvrijeđena pojavljivanjem u filmu koji je namijenjen samo odraslima, sa najgorim pornografskim scenama koje možete zamisliti.“

Gospođa Cindy Streit iz Birminghama, država Alabama je stručnjak za pravila pristojnosti i ponašanje i kaže da je nasamarena u ovom filmu. Ona tvrdi da su je kontaktirali producenti filma i zatražili da zakažu poslovnu večeru kako bi novinaru bjeloruske televizije objasnili pravila lijepog ponašanja.

Gospođa Streit nije imala pojma da će glumac po imenu Borat doći i razgovarati o obavljanju nužde i predočiti joj kesicu sa navodno, svojim fekalijama tokom večere, kaže Gloria Allred , njena odvjetnica.

”Mislila sam da naše južnjačke običaje i kulturu predstavljam bjeloruskoj televiziji. Užasnuta sam sa ovom prevarom. Kako su samo mogli?“

Ovaj film je inače izazvao prosvjede raznih grupa širom zemlje, a kako se izvještava pripremaju se i druge tužbe protiv Cohena.

XS
SM
MD
LG