Linkovi

Bush traži zajedničko tlo sa pobjednicima Demokratama


Presjednik Bush se danas u Bijeloj kući susreo sa liderom Demokrata u Senatu, Harry Reidom nastavljajući tražiti tlo za zajedničku akciju sa pobjednicima na izborima za američki Kongres.

Predsjednik Bush je kazao da je pobjeda Demokrata u američkom Senatu i Zatupničkom domu odlična prilika da se pokaže da Republikanci i Demokrate mogu raditi zajedno. Američki predsjednik je ovo izjavio nakon današnjeg susreta u Bijeloj kući sa demokratskim senatorom Harry Reidom, za kojeg se očekuje da će postati lider većine u Senatu kada se Kongres u novom sastavu sastane u januaru mjesecu.

Senator Reid je kazao da su se dvojica zvaničnika složili da je jednin način daljneg napretka kroz suradnju dvije stranke i kooperaciju. Predsjednik Bush je također kazao da promjena u Kongresu nudi šansu kako bi se pokazalo da su obje stranke "jednako patriotske".

U govorima tokom izbornih kampanja, gospodin Bush je kazao da ukoliko se izaberu Demokrate, teroristi će pobijediti, a Amerika izgubiti. Demokratski senator Dick Durbin, za kojeg se očekuje da će biti drugo rangirani u Senatu,je također prisustvovao ovom sastanku u Bijeloj kući. On je novinarima kazao da se radi o danu kada se treba pogledati unaprijed, umjesto unazad.

XS
SM
MD
LG