Linkovi

Američki ambasador čestitao gradjanima BiH na uspješnim izborima


U ime Vlade Sjedinjenih Američkih Država, čestitam građanima Bosne i Hercegovine na uspješno održanim izborima 1. oktobra 2006.godine. Građani Bosne i Hercegovine su pokazali da demokratski procesi dobro funkcionišu ovdje.

Želio bih također čestitati svima onima koji su izabrani. Radujem se budućem radu sa svakim od vas na promoviranju naših zajedničkih ciljeva i trasiranju puta Bosne i Hercegovine ka euro-atlantskim integracijma.

U narednim mjesecima predstoji veoma važan posao. Sjedinjene Američke Države s radošću očekuju nastavak reformskih procesa, posebno ustavne reforme, koja je i dalje na vrhu liste prioriteta. Prijedlog je na stolu i SAD podstiču sve stranke da se što prije vrate ovom zadataku.

Sjedinjene Američke Države smatraju Bosnu i Hercegovinu važnim prijateljem i saveznikom i dalje će biti aktivno angažovane ovdje. Mi vjerujemo da održani izbori mogu predstavljati prekretnicu na putu da Bosna i Hercegovina postane moderna i prosperitetna država, i na kraju, članica EU i NATO-a. Sjedinjene Američke Države spremne su raditi sa novim vlastima u Bosni i Hercegovini na ostvarenju ovih ciljeva.

XS
SM
MD
LG