Linkovi

BUTLER - Ustanite iz svojih kreveta i idite na glasanje


Prvi zamjenik visokog predstavnika za B i H, Lawrence Butler pozvao je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci birače da izađu na nedjeljne izbore poručujući da ne nasjedaju na praznu retoriku pojedinih političara.

Svi kandidati za izbore 1.oktobra imaju sličnu predizbornu retoriku o tome da treba riješiti stvarne probleme građana ali istovremeno ne govore kako će to i učiniti. Stoga, ne treba nasijedati na prazna obećanja pojedinih političara u predizbornoj kampanji poručio je danas u Banjaluci, prvi zamjenik visokog predstavnika za B i H, Lawrence Butler, naglašavajući da će političari koji budu izabrani 1.oktobra voditi zemlju u eri nakon OHR-a.

«Ustanite iz svojih kreveta i idite na glasanje. Nemojte prepustiti drugima da odaberu vašu sudbinu», istakao je Butler podsjećajući glasače da su pojedini političari dosta toga obećali ali ne i ispunili, navodeći dva konkretna primjera:

«Ova zemlja još uvijek nema nacionalno fiskalno vijeće koje bi moglo da uvede određeni red i disciplinu u kreiranju budžeta. Rezultat toga je da je parlament Federacije ove sedmice usvojio Zakon o pravima boraca koji Federacija sebi ne može priuštiti.

S druge strane,neki političari u Republici Srpskoj dosta često pominju referendum. Iako ova dva slučaja na prvi pogled nemaju sličnosti jedna važna međunarodna, finansijska organizacija je povezala ova dva slučaja i rezultat toga je da je kreditni rejting Bosne i Hercegovine ove sedmice pao tako da će troškovi za pozajmljivanje novca porasti», istakao je Butler.

On je stoga pozvao birače da uoče ovakve i slične nepravilnosti i da u skladu s tim glasaju na predstojećim izborima naglašavajući da su vrata Evrope još uvijek otvorena za Bosnu i Hercegovinu.

XS
SM
MD
LG