Linkovi

Sjedinjene Države negiraju da su prijetili Pakistanu


Američki predsjednik je pohvalio gospodina Musharrafa da je jedan od prvih stranih lidera koji su istupili i pridružili se borbi protiv terorizma pod Američkim vodstvom.

Američki predsjednik je kazao da je zatečen izvještajima da su Sjedinjene Države prijetile Pakistanu da će ga bombardovati ukoliko ne bude surađivao u borbi protiv terorizma nakon terorističkih napada 11. septembra 2001.

U ranijem intervju za Tv mrežu CBS, general Musharraf je kazao da mu je tada zamjenik Američkog državnog sekretara Richard Armitage, prijetio. Prema riječima Pakistanskog predsjednika, gospodin Armitage je prijetio da će "bombardovati Pakistan do kamenog doba" ukoliko ne budu surađivali u ratu protiv terorizma. Richard Armitage je kazao da nikada nije prijetio da će Sjedinjene Države bombardovati Pakistan; međutim, on je kazao da je odaslao snažnu poruku , govoreći da je Pakistan "ili s nama ili protiv nas".

Predsjednik Musharraf je tokom zajedničke konferencije za novinare odbio komentirati svoj intervju za Američku televiziju CBS.

Predsjendik Musharraf je također kazao da su i Washington i Islamabad u zajedničkoj potrazi za Osamom bin Ladenom, te da nema potrebne javno raspravljati o strategiji i taktikama njegovog hvatanja.

XS
SM
MD
LG