Linkovi

Koštunica dolazi na obnovljeni aerodorm Mahovljani kod Banja Luke


Premijer Republike Srpske, Milorad Dodik danas je otvorio obnovljenu pistu aerodroma Mahovljani kod Banjaluke čime je omogućeno da se sa banjalučkog aerodroma ponovo odvija redovan medjunarodni saobraćaj.

Za svega desetak dana,prema svjetskim standardima rekonstruisana je pista aerodroma Mahovljani što će omogućiti da banjalučki aerodrom prođe rigoroznu kontrolu licenciranja od strane nadležnih institucija. Izjavio je ovo danas, po završetku radova na banjalučkom aerodromu, premijer Republike Srpske, Milorad Dodik podsjećajući da je u obnovu piste entitetska vlada uložila 3 i po miliona konvertibilnih maraka. On je precizirao da je cilj Vlade Republike Srpske da banjalučki aerodrom bude frekventan i da služi privrednicima ali i građanima da bezbjedno putuju Evropom i svijetom.

Dodik je saopštio da su u toku razgovori sa srbijanskim JAT-om da avioni ovog prevoznika lete iz Banjaluke ka Beogradu i još nekim evropskim destinacijama poručujući da je u planu i nabavka dva aviona na lizing koji bi bili vlasništvo Republike Srpske. On je najavio i izgradnju modernije aerodromske zgrade koja bi imala obilježje savremenih poslovnih objekata čime bi aerodrom Mahovljani poprimio elemente međunarodne vazdušne luke.

Inače, u popodnevnim časovima na obnovljenu pistu aerodroma Mahovljani bi trebala sletiti delegacija Vlade Srbije, predvođena premijerom Vojislavom Koštunicom, koja će večeras u Banjaluci prisustvovati revijalnoj fudbalskoj utakmici između banjalučkog Borca i beogradske Crvene Zvezde povodom osamdesete godišnjice formiranja banjalučkog kluba.

XS
SM
MD
LG