Linkovi

Mel Gibson bio mogao provesti u zatvoru 6 mjeseci


Poznati američki glumac Mel Gibson, jučer je optužen za vožnju pod uticajem alkohola. Optužba je usljedila pet dana nakon što je gospodin Gibson zausatvljen zbog prekoračenja brzine na autoputu uz Pacifičku obalu, u poznatom kalifornijskom ljetovalištu Malibu. Dogadjaj je privukao dodatnu pažnju zbog njegovi anti-semitskih komentara izrečenih prilikom hapšenja. Sada su se pojavili i do sada nevidjeni snimci Mela Gibsona, uhvaćeni na kameri mobilnog telefona.

Okružni tužitelj je podnio prijavu za prekršaj protiv Mela Gibsona zbog vožnje u pijanom stanju, po dva osnova, i zato što je u automobilu imao otvorenu bocu tekile, što je takodjer prekršaj, kaže glasnogovornica tužitelja u Los Angelesu, Sandi Gibbson.

Tužitelj, medjutim, što je zanimljivo, nije spomenuo kako je to gospodin Gibson sam opisao «ratoborno ponašanje» i «neizrecive» primjedbe izrečene tokom zaustavljanja.

Sada se pojavio i video snimak, na kojem se vidi Gibson tokom noći u kojoj je uhapšen. Na web stranici TMZ.com postavljen je snimak kojeg je kamerom sa mobilnog telefona snimio jedan od gostiju Moonshadows restorana u Malibuu. Snimak je, navodno, napravljen nešto iza ponoći, dva sata prije Gibsonovog hapšenja.

Poznati glumac se izvinio zbog anti-semitskih primjedbi koje je uputio zamjeniku šerifa prilikom hapšenja, govoreći, izmedju ostalog, da su jevreji krivi za sve ratove u svijetu, i kaže da želi razgovarati sa liderima jevrejske zajednice kako bi našao put izlječenja.

Neki u jevrejskoj zajednici u Los Angelesu kažu da imaju obavezu da odogovore na njegov poziv.

Vjerujem da je gospodin Gibson sada iskren i vjerujem da je naša dužnost...da nam je zapovjest da pružimo ruku, kaže rabin Mark Borovitz, odgovarajući na Gibsonovo izvinjenje.

Što se službenih optužbi tiče, ukoliko bude osudjen za vožnju u pijanom stanju, Gibson bi mogao provesti u zatvoru 6 mjeseci.

XS
SM
MD
LG