Linkovi

Ali Khamenei obećao iransku podršku Libanu u borbi protiv Izraela


Vrhovni iranski lider, ayatolah Ali Khamenei je izjavio da Hezbolah zauzima herojski stav protiv, kako je rekao, neobuzdane agresije, obećavši iransku podršku Libanu u borbi protiv Izraela. U današnjem govoru u Teheranu, kojeg je prenosila državna televizija, on je osudio Izrael i Sjedinjene Države, za koje je rekao da su praktično izraelski partner u trenutnom sukobu.

Ayatolah Khamenei je pozvao muslimane širom svijeta da se ujedine i odupru Izraelu i njegovim saveznicima. Iranski lider je također kritizirao Ujedinjene narode što su i dalje hladni i ravnodušni na ono što je nazvao užasnim zločinom u Qani, gradu u južnom Libanu gdje je u nedjelju poginulo preko 50 civila u ruševinama zgrade koju je bombardirao Izrael. On je pozvao zemlje na srednjem istoku da se ujedine protiv Izraela i njegovih saučesnika, Sjedinjenih Država i Britanije.

Obraćajući se mladim muslimanima u svijetu, iranski lider je rekao da oni moraju znati da je otpor jedini način suočavanja sa, kako je rekao, divljim vukom cionizma i agresije od strane velikog satane.

XS
SM
MD
LG