Linkovi

Rakete Hezbolaha 70 kilometara unutar Izraela


Izraelska vojska navodi da su komandosi uhvatili pet boraca Hezbolaha duboko unutar Libana, dok je ta gerilska grupa ispalila preko 190 raketa na Izrael.

Izrael navodi da su njegove snage uvatile borce Hezbolaha i ubile 10 osoba u raciji na grad Baalbek u blizini sirijske granice. Predstavnici Hezbolaha kažu da su uhapšene osobe civili. Libanski zvaničnici su izjavili da je 15 civila poginulo u toj raciji.

U drugim izraelskim zračnim napadima je pogođena vojna pozicija u južnom mjestu Sarba, pri čemu su ubijena tri libanska vojnika. Na hiljade izraelskih kopnenih snaga se bore u južnom Libanu.

Istovremeno su izraelski zvaničnici izjavili da su rakete Hezbolaha usmrtile jednog Izraelca u blizini pograničnog grada Nahariya. Ostale rakete su pogodile mete 70 kilometara unutar Izraela, dok su zalutale rakete pale na Zapadnu obalu. Izraelski zvaničnici kažu da je Hezbollah danas ispalio ukupno 190 raketa na Izrael, što je do sada najviše od kako je sukob počeo.

Premijer Izraela, Ehud Olmert je rekao da će Izrael nastaviti da se bori sve dok medjunarodne mirovne snage ne budu rasporedjene u Libanu.

XS
SM
MD
LG