Linkovi

Douglas L. McElhaney u Banjaluci pozvao na reformu policije u BiH


Američki ambasador u B i H, Douglas L. McElhaney poručio je danas u Banjaluci, nakon sastanka sa premijerom Republike Srpske, Miloradom Dodikom da je mjesto Bosne i Hercegovine u Evropskoj Uniji i NATO savezu te da je, s tim u vezi, jedno od prioritenih pitanja koje treba riješiti reforma policije. McElhaney je danas uručio i donaciju u opremi Upravi za indirektno oporezivanje B i H u visini od 125.000 dolara.

Bosna i Hercegovina ima budućnost i svi partneri u B i H su svjesni toga,i zjavio je danas u Banjaluci američki ambasador u B i H, Douglas L. McElhaney poručujući da će Sjedinjene Američke Države i dalje ostati angažovane u zemlji.

«Želimo da Bosna i Hercegovina bude dio Evropske Unije i NATO saveza a jedno od prioritetnih pitanja na tom putu je reforma policije» istakao je McElhaney, ujedno, poručujući da se pitanju ustavnih reformi treba vratiti odmah nakon izbora.

S tim se saglasio i premijer Republike Srpske,Milorad Dodik.

«Postignuti koncept ustavne reforme treba očuvati i ponovo mu se vratiti u trenutku kada bude poznato da taj koncept ima većinu.»

Inače, američki ambasador je danas uručio donaciju u opremi za kontrolu prelaska granice Upravi za indirektno oporezivanje B i H što je prema riječima direktora Uprave, Kemala Čauševića jedna od najvećih pojedinačnih donacija opreme ovoj instituciji.

«Nekoliko desetina naših ljudi je odlazilo u Sjedinjene Države na seminare koje u potpunosti finansira Vlada Sjedinjenih Država i odlaziće i ubuduće, barem takva obećanja imamo a imamo i obećanja da će se nastaviti sa pružanjem pomoći u doniranju razne opreme koja je za bosanskohercegovačke prilike vrlo skupa. Ova donacija iznosi čak 125.000 dolara.»

Douglas L. McElhaney je najavio da će Sjedinjene Američke Države nastaviti sa ovakvim i sličnim donacijama i ubuduće u cilju sprečavanja šverca, posebno, vojne opreme pogodne za terorističke akcije.

XS
SM
MD
LG