Linkovi

Nezavisno Kosovo za Srbiju neprihvatljivo


Premijer Srbije Vojislav Koštunica rekao je jučer nakon susreta sa američkim državnim sekretarom Condoleezzom Rice u Washingtonu da Beograd nudi suštinsku autonomiju za Kosovo kao kompromisno rešenje, saglasno principima međunarodnog prava, demokratskim vrjednostima i evropskim standardima.

Činjenicu da SAD i pored toga ne isključuju nezavisnost Kosova kao jedan od mogućih ishoda pregovora, Koštunica nije komentarisao. Samo je dodao da je cilj razgovora bio da se administracija u Washingtonu što bolje upozna sa platformom zvaničnog Beograda.

Nezavisnost Kosova za Srbiju je neprihvaljiva. Takvo rješenje Srbije neće priznati i odbaciće ga, bio je izričit premijer Srbije, ističući da je taj stav mora da ponovi i u Washingtonu.

Koštunica se jučer sastao i sa podsekretarom za politička pitanja Nicholasom Burnsom i savjetnikom američkog predsjednika za nacionalnu bezbednost, Stephen-om Hadley-em.

Danas popodne predviđen je susret sa potpredsjednikom Dickom Cheney-em, i konferencija za novinare u Međunarodnom pres klubu u Washingtonu iz kojeg Koštunica putuje u New York gde će prisustvovati sjedinici Vijeća sigurnosti UN posvećenoj Kosovu.

XS
SM
MD
LG