Linkovi

Put slobode – trodnevni marš sjećanja na Srebrenicu


Više od hiljadu Bošnjaka jutros je krenulo na trodnevni marš iz Nezuka ka Potočarima putem dugim stotinjak kilometara u cilju obilježavanja 11.godišnjice stradanja Bošnjaka u Srebrenici.

Policija Republike Srpske je izvršila kontrolu terena i uvjerila se da je u potpunosti bezbjedna, stotinjak kilometara duga trasa, preko planine Crni Vrh kojom će u naredna tri dana proći grupa od više od hiljadu ljudi, obilježavajući tako 11.godišnjicu stradanja Bošnjaka u Srebrenici.

Izjavio je ovo danas portparol Centra javne bezbjednosti Bijeljina, Dragomir Perić naglašavajući da policija Republike Srpske obezbjeđuje više od hiljadu učesnika marša pod nazivom «Put slobode»,koji su jutros krenuli iz Nezuka u opštini Sapna ka Srebrenici.

Očkuje se da će ova grupa stići u Potočare 10.jula u popodnevnim časovima. Vođa puta Daut Mehmedović je potvrdio da će učesnici ovog marša ići istom stazom koju su Bošnjaci iz Srebrenice prešli u julu 1995.godine.

Inače, 11.jula u Potočarima će biti održana ceremonija povodom godišnjice srebreničke tragedije. Pomoć u obezbjeđenju ovog skupa ponudio je i šef misije Evropske policije u B i H, Vinćenco Kopola koji je juče boravio u Potočarima gdje se sastao sa direktorom policije Republike Srpske, Urošom Penom i čelnicima opštine Srebrenica.

XS
SM
MD
LG