Linkovi

Bush negirao da je CIA raspustila tim zadužen za hvatanje bin Ladena


Predsjednik Bush je danas argumentovao koristnost njegove politike, tokom prve iz serije lokalnih pres konferencija, koje se planiraju kao uvod u izbornu kampanju.

Osim što je prisutne ubjedjivao u korisnost diplomatskih akcija u pravcu Irana i Sjeverne Koreje, Bush je rekao da se vojne akcije u Iraku moraju nastaviti, i ne dozvoliti da teroristi pobjede. On je dodao da u medijsko pokrivanje progresa u Iraku preglasano izvještajima o nasilju.

On je negirao izvještaje da je CIA raspustila tim koji je bio zadužen za hvatanj Osama bin Laden-a.

On je iskoristio ovu priliku da istakne značaj politike svoje administracije u sferama obrazovanja, energetskim i imigracionim pitanjima.

Današnja pres konferencija se razlikovala od prethodnih, jer je predsjednik odgovarao na pitanja lokalnih medija, a ne nacionalnih, kako je ranije bio slučaj. Njegov glasnogovornik je jučer rekao da će u narednih nekoliko mjeseci biti još ovakvih pres konferencija izvan Washingtona.

Neke od ovih pres konferencija će biti na istom mjestu i u isto vrijeme kao i manifestacije putem kojih će se skupljati fondovi za kandidate Republikanske partije, koji će se kandidovati na izborima u novembru.

Predsjednik se nije odgovorio na pitanje da li će njegova nepopularnost negativno utjecati na Republikansku partiju i kandidate u nadolazećim izborima. On je samo rekao da je pozvan da ušestvuje u tim dogadjajima.

XS
SM
MD
LG