Linkovi

Poljoprivrednici dijelili hranu siromašnim


Predstavnici Udruženja poljoprivrednika u B i H danas su nedaleko od zgrade Narodne Skupštine, koja je zasijedala u Banjaluci, siromašnim građanima podijelili više hiljada komada pilića, pakovanja mlijeka i pašteta na taj način simbolično upozoravajući vlasti na težak položaj poljoprivrede i poljoprivrednika.

Nakon Sarajeva i još nekih bosankohercegovačkih gradova predstavnici Udruženja poljoprivrednika u B i H danas su simboličnim gestom podjele više hiljada komada smrznutih pilića i drugih prehrambenih artikala siromašnim građanima Banjaluke upozorili vlasti na težak položaj poljoprivrede i loš socijalni status većine stanovnišva u oba entiteta.

Predsjednik ovog Udruženja, Ranko Bakić je tim povodom posebno naglasio:

«Danas dijelimo mlijeko, dijelimo pileće meso, paštete, 5.000 komada od svakoga i nadamo se da će svaki od ovih ljudi koji su danas došli ovdje to dobiti. Nažalost, to su tužne scene koje gledamo - to je siromašni dio građana Republike Srpske kojih je svakim danom sve više. Mi koliko možemo pomažemo iz Udruženja poljoprivrednika ali evo apelujemo na vlasti da se, zaista, okrenu agraru kao najvećem privrednom potencijalu Republike Srpske.»

Inače više stotina razočaranih i osiromašenih građana danas se bukvalno u gomili borilo da dođe do nekog od prehrambenih artikala što je, svega nekoliko desetina metara od zgrade Narodne Skupštine, u kojoj se održavala sjednica parlamenta, izazvalo zaista mučne scene.

Ovo je sramota, mi smo potlačeni, mi smo poklani, mi smo pronevjereni, mi smo srušeni, naglašava Lazar Račić.

Jedanput sam došla na red i nije mi dao, izguraše me iz reda. Drugi put sam došla na red i izguraše me iz reda. Sad sam se našla u onoj lokvi. Je li se isplati za to, jada i žalosti, pile poginuti ovdje, »dodaje Vukosava Aničić.

Predstavnici Udruženja poljoprivrednika u B i H su najavili da će slične akcije nastaviti i ubuduće s ciljem upozoravanja vlasti na težak položaj ne samo poljoprivrednika, nego i veliko osiromašenje stanovništva.

XS
SM
MD
LG