Linkovi

Izraelski premijer  prijeti onima koji napadaju Izrael


Izraelski premijer Ehud Olmert je zaprijetio upotrebom sile protiv onih koji napadaju Izrael. Gospodin Olmert je danas govorio u gradu Sderotu, kojeg posljednjih nekoliko mjeseci pogađaju granate ispaljene iz Pojasa Gaze. On je također govorio o krajnjem roku kojeg su postavili militanti po pitanju razmjene palestinskih zatvorenika za otetog izraelskog vojnika.

Izraelski premijer je kazao da se njegova zemlja neće povinovati ucjeni i da zna kada da zada odlučan udarac. Izrael tvrdi da su sirijski lideri i lideri Hamasa u Damasku odgovorni za otmicu vojnika.

Prošle sedmice su izraelski avioni u brišućem letu preletjeli iznad ljetnikovca sirijskog predsjednika Bashara Assada. U vrijeme isticanja roka, glasnogovornik Hamasa je kazao da se islamska militantna organizacija povukla iz razgovora sa egipatskim medijatorima koji su radili na rješenju krize.

U međuvremnu je švicarska vlada optužila Izrael da se koristi kolektivnim kažnjavanjem protiv Palestinaca u Pojasu Gaze u vrijeme dok traga za oslobađanjem izraelskog vojnika.

XS
SM
MD
LG