Linkovi

Izrael odbacio ultimatum


Izraelski premijer je odbio zahtjev palestinskih militanata koji drže izraelskog vojnika,da do sutra na slobodu pusti palestinske zatvorenike.

On je kazao da njegova vlada neće pregovarati kako bi se na slobodu pustio 19-godišnji izraelski vojnik, koji je otet 25 juna, dodavši da je palestinska vlada odgovorna za siguran povratak izraelskog vojnika.

Gospodin Olmert je izdao saopćenje nakon što su tri palestinske militantne grupe zaprijetile da će odgovorati napadima sve dok Izrael na slobodu ne pusti na stotine zatvorenika.

Rano jutros su izraelske snage ušle na područje Gaze kako bi tragali za eksplozivnim napravama i tunelima koje su militanti iskopali prema Izraelu.

Također danas, palestinski predsejdnik Mahmud Abas je telefonirao ruskom predsejdniku Vladimiru Putinu kako bi razgovarali o situaciji.

Izraelski premijer je armiji naredio da pojača operacije kako bi osigurali puštanje otetkog vojnika. Takodjer danas, izraelski avioni su napali zgradu koju su koristili pripadnici Brigade al-Aqsa Martyrs, oružanog krila pokreta Fatah, palestinskog predsjendika Mahmoud Abbasa.

XS
SM
MD
LG