Linkovi

Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj - Tuča u Mostaru


U sinošnjim neredima u Mostaru nakon utakmice između Hrvatske i Brazila jedna je osoba teže ozljeđena hicem iz vatrenog oružja. Također ozljeđeno je i šest policajaca, a uhapšeno je 26 osoba.

Kako je priopćeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, teže je ozlijeđen O.T. iz Mostara koji je zadobio prostrijelnu ranu prilikom upotrebe vatrenog oružja na području Bulevara.

U saopćenju se navodi da su neredi započeli odmah nakon završetka spomenute utakmice oko 23.30 sati kada je veća skupina mladića s obilježjima hrvatske reprezentacije došla na plato Španjolskog trga te počela razbijati i lomiti sve oko sebe kao i oštećivati vozila koja su prolazila navedenim dijelom grada.

Ujedno se na drugoj strani Trga okupila druga skupina mladića koja im se suprotstavila te je u ulici Korzo došlo do većeg obračuna gdje su od posljedica bacanja kamenja i drugih predmeta znatno oštećeni okolni objekti.

Izgrednici su oštetili i tri parkirana vozila OSCE-a Mostar, a na širem području grada tokom nereda došlo je do oštećenja i niza drugih objekata i vozila. Podaci o tim štetama se tek prikupljaju, stoji u saopćenju MUP-a.

Iz Kliničke bolnice u Mostaru je potvrđeno da su, nakon nereda, dva lica hospitalizovana, a ambulantno je obrađeno 18 povrijeđenih.

XS
SM
MD
LG