Linkovi

Poslanici Republike Srpske najvaljuju nastavak rada u Parlamentu BiH


Nakon jučerašnje odluke Savjeta ministara o formiranju Komisije za ispitivanje istine o stradanjima Srba, Hrvata, Bošnjaka, Jevreja i ostalih u Sarajevu u periodu od 1992. do 1995. godine, poslanici i stranački predstavnici iz Republike Srpske danas najavljuju da će nastaviti sa radom u Parlamentu B i H.

Savez nezavisnih socijaldemokrata je danas pozdravio formiranje Komisije za ispitivanje istine o stradanjima u Sarajevu tokom proteklog rata uz poruku da za istinu i pravdu u Bosni i Hercegovini nikada nije kasno. I šef poslaničkog kluba SDS-a u Parlamentu B i H Momčilo Novaković podržava formiranje ove Komisije najavljujući i deblokadu rada parlamenta.

«Nemamo više razloga da ne nastavimo raditi u Parlamentarnoj skupštini i klub Srpske demokratske stranke, odnosno,poslanici Srpske demokratske stranke će prisustvovati sljedećoj sjednici Skupštine kad ona bude zakazana.U međuvremenu,ukoliko bude zakazana komisija mi ćemo raditi u komisijama.»

Poslanik mješovitog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH, Petar Kunić naglašava da je dobro što je Komisija za istraživanje stradanja u Sarajevu formirana ali da su za svaku osudu dosadašje opstrukcije Adnana Terzića i Savjeta ministara u cjelini.

«Mislim da će parlament nastaviti normalno sa radom iako se postavlja pitanje kad je parlament radio normalno,s obzirom,na velike opstrukcije sadašnjeg Savjeta ministara i neizvršavanja odluka parlamenta od strane Savjeta ministara.»

I poslanik, Tihomir Gligorić najavljuje povratak u poslaničke klupe.

«Dobro je da je,ipak,došlo do toga i na taj način gospodin Terzić je pokazao da mu je važnije da ostane na mjestu predsjedavajućeg Savjeta ministara i da je to,u stvari,bilo primarno zbog čega je formirao Komisiju.»

Poslanici i stranački predstavnici iz Republike Srpske očekuju da će Komisija za ispitivanje istine o stradanjima u Sarajevu što prije dati i konkretne rezultate te da će o njenom radu redovno biti informisan i državni parlament.

XS
SM
MD
LG