Linkovi

Harley Davidson u Kini


Američka tvornica čuvenih motora Harley Davidson je ovog mjeseca otvorila svoj prvi prodajni salon u Kini. Tako se američka ikona našla na ulicama Pekinga, a vlasnici tvornice se nadaju da će naći svoj udio na najvećem svjetskom tržištu.

Harley Davidson je jedna od prepoznatljivih američkih ikona. Taj motor nije samo dobra mašina, on više od toga označava stil života, slobodu, bunt i jahanje nepreglednim prostorima.

Ljubitelji ovog motora su početkom ovog mjeseca nagrnuli u izložbeni salon u Pekingu, pozirajući uz nove sjajne motore Harley Davidson, legendarni simbol Amerike. Po zidovima salona su izloženi prateći proizvodi Harley Davidsona, koji su, na više načina, postali jednako važni kao i sami motori.

David Foley, je direktor Harley Davidsona za Kinu:
Harley Davidson je, bez sumnje, više od mašine. To je životni stil i sve iskustvo što uz to ide. To je ono što privlači ljude ovoj marki motora. To je drugarstvo sa drugim vlasnicima istog motora, iskustvo koje dožive vozeći te mašine. To je nešto što je univerzalno širom svijeta.

Novi salon će pomoći da se zadovolji rastuća potražnja za sjajnim snažnim motorima poznatim kao «hogs», prase. Do sada su se oni u Kini mogli kupiti samo na crnom tržištu.

Li Doungshui je mehaničar u Harley Davidsonu:
Do sada smo popravljali samo krijumčarene motore Harley Davidson, a od sada možemo raditi na orginalnim motorima iz Harley Davidsona. Za sada je to samo redovno održavanje, ulje i servisi.

Početak prodaje je možda umjeren, dijelom i zbog ograničenja u mnogim većim gradovima. U Pekingu je na primjer motorima zabranjena vožnja na većini gradskih auto-puteva.

Ljubitelji Harley motora, kao Dong Fang smatra da takve zabrane ne idu sa duhom Harley Davidsona.


<Vožnja Harley Davidsona simbolizira slobodu, sreću i izražava vaše osjećanje.>

Ulazak na kinesko tržište je dugogodišnji cilj američkih kompanija, zbog rastuće kineske ekonomije i kupovne moći kineza, i nade da će sve veći broj njih moći platiti ovaj skupi, ali prestižni motor.

Sada kada je Harley Davidson tu, mnogi se pitaju hoće li sa njim u Kinu doći i Harley ponašanje, koje je svojevremno mnogima u Americi donosilo glavobolje.

XS
SM
MD
LG