Linkovi

Otklonjena neizvjesnost oko Da Vinci Coda


Dan Brown, autor bestseller romana Da Vinc Code, odnio je pobjedu u parnici koja se vodila protiv njega, a vezano za njegovu knjigu.

Znamo da je roman Da Vinci Code, koja govori o misteriji Isusova postojanja, učinio Dan Browna vrlo bogatim čovjekom; do sada je prodato 40 milijuna ove misteriozne priče, a film načinjen po njoj treba se početi prikazivati u kinima 19 maja.

No, Brown je bio jako iznenadjen kada je protiv njega podnesena tužba sudu od dvojice drugih autora, koji tvrde da je Brown svojedobno ukrao njihovu ideju i tako napisao roman Da Vinci kod. No, Brown kaže kako zajedničko djelo ove dvojice, The Holly Blood and the Holly Grail, teke jedna od mnogih knjiga koje je Brown istraživao kako bi konačno napisao svoje djelo.

Dugo je trajala neizvjesnot o tome ko će dobiti proces, u strahu da bi mogli propasti milijuni primjeraka Da Vinci Code-a, pa i sam film. Sada je ta neizvjesnot uklonjena.

Zaplet knjige leži na premisi da je Isus Krist imao dijete s Marijom Magdalenom, i njegovo potomstvo postoji do dana današnjeg, a tu tajnu čuva stoljećima jedna francuska katolička sekta.

XS
SM
MD
LG